2012. július 4., szerda

Első bejegyzés!

Jó estét mélyen tisztelt publikum!
Én kaptam a megtisztelő feladatot, hogy megírjam az első bejegyzést. Ebből az alkalomból bemutatnám magamat, én vagyok a vizespoharas lány, van egy másik blogom is, az személyes,szösszenetek az életemből. Ez egy közös blog. Hadd mutassam be blog-pajtásomat, akinek a neve alább látható. Még nem találta meg a menüpontot ahol átváltoztathatja a nevét, úgyhogy személyes identitását nem fedi jótékony homály.

Ami a blog címét illeti: 42. Aki ismeri Douglas Adams könyvét, ami az Univerzum leghosszabb trilógiája 5 részben, annak nem kell bemutatni a szám misztikus erejét. De, hogy töltsem a helyet elmesélem: Volt egyszer réges-régen egy bolygó, a neve Magrathea. Ez a bolygó akkor élte fénykorát, mikor a Galaxis szerte rengeteg volt a gazdag lakó,-nem feltétlenül emberi lény- akik megengedhették maguknak azt az árut, amit Magratheán készítettek. Ez a bolygó ugyanis bolygókat készített megrendelésre. Teltek múltak az évek, rengeteg pénzük lett, és az ott élő tudósok úgy döntöttek, megépítik a valaha volt legnagyobb komputert a Galaxisban. Mikor elkészültek vele egy kérdést tettek fel neki: Mi a válasz a Életre, a Mindenségre, meg úgy Mindenre?
Erre  Bölcs Elme-merthogy így hívták a komputert- azt mondta, meg tudja csinálni, de hét és fél millió évre lesz szüksége. Teltek múltak a dolgos hétköznapok, a bolygón a filozófusok milliárdosok lettek a fogadásokból amiket a nagy választ illetően kötöttek a néppel. Majd egy nap letelt a hét és fél millió év, és a két tudós leszármazottja elment a Bölcs Elméhez a végső válaszért:
"- Bár nem hinném -tette hozzá Bölcs Elme -, hogy tetszeni fog.
- Nem számít!- felelte Foochg. - Tudnunk kell! Most!
-Most? - érdeklődött Bölcs Elme.
-Igen! Most...
-Felőlem... - A komputer elcsöndesedett. Azok ketten idegesen fészkelődtek. A feszültség az elviselhetetlenségig fokozódott.
-Egészen biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele!
-Jó - mondta Bölcs Elme. - A válasz a Nagy kérdésre...
-Nos?...
-Az Élet, a Mindenség Meg Minden... - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?...
-A Válasz... - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?...
-A Válasz...
-Igen???...
-Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

1 megjegyzés:

  1. Azt, hogy miért 12:42 a dátum, (ami egyébként egy időpont)annak ellenére, hogy 21:48 van, máig sem értem...talán okos lenne megkérdezni a Bölcs Elmét.
    Ötlet? Lehet fogadásokat kötni és gazdagodni.

    VálaszTörlés