2012. október 19., péntek

Így is, úgy is hülyék leszünk...

Mert Ő sem hülye...csak mérsékelten okos.
Mai gondolatom roppant egyszerű, még csak bevezetőt sem igényel.


Az a helyzet, hogy mindenki mondogatja, hogy tanulni kell, különben buták leszünk, tanuljunk, mert kell az élethez és hasonlók. Nos, igazuk van, kell az élethez, de én azt mondom, hogy akármennyit is tanulunk, legyen az kevés, semmi vagy nagyon sok, mi így is úgy is hülyék maradunk.

Nézzük csak meg. Ha nem tanulunk, vagy csak alig, akkor nem tudunk semmit, hülyék leszünk. Ez nem bonyolult, egy hülye is megérti.
Ha sokat tanulunk, új dolgokat tudunk meg. De mindent mi sem tudunk, így ha valamiről megtudunk valamit, felmerül egy csomó újabb kérdés azzal kapcsolatban. Aztán azokat is megértjük, jönnek az újabb bonyodalmak. A válaszok egyre kevesebb arányban lesznek a kérdésekkel szemben, és a kérdések száma exponenciálisan nő. Ha a tudásunk egy buborék térfogata és ez nő, akkor egyre nagyobb lesz a buborék azon felülete, mely érintkezik az ismeretlennel, tehát ami nincs a buborékban. Minél többet tudunk, annál inkább rá kell jönnünk, hogy semmit sem tudunk. Így az ember hülyének érezheti magát, ha be meri ismerni. Tehát, ha sokat tanulunk is hülyék leszünk.

Azt ajánlom mindenkinek, hogy tűzze ki célul azt, hogy hülye legyen! Mindenképpen sikerülni fog, és nem éri kudarc. Akár tanulunk, akár nem, így is, úgy is hülyék leszünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése