2012. november 19., hétfő

elmélkedés a Harry Potter apróságairól

-Mit tennél, ha te lennél Voldemort? A kezedben lenne a halál két ereklyéje; a holtakat feltámasztó kő, és a bodzapálca. A varázsvilág legrettegettebb varázslója lennél, egy hadseregnyi dementor lenne az oldaladon. Az óriások mind téged pártfogolnának, és a legtehetségesebb varázslók és boszorkányok küzdenének veled "a nagyobb jóért".
-Hm...Ha Voldemort lennék...Csináltatnék magamnak orrot. Aztán elgondolkodnék, mit csináltam az életemmel...Mert hát, csak gondoljunk bele... A Harry Potter 1991 ben kezdődik. Akkor voltak Harry-ék elsősök. A következő évben (1992), visszamegyünk a múltba 50 évvel. Akkor volt Voldemort-leánykori nevén Tom Denem- 17 éves, végzős diák. Ez volt 1942-ben. Ha kivonunk ebből 17-et, megkapjuk, hogy Tom Denem 1925-ben született. Ami azt jelenti, hogy (1998-1925) 73 évesen halt meg. 

Tehát leélt 73 évet úgy, hogy nem csinált semmi mást, mint a hatalmat hajkurászta. Velejéig gonosz volt. Már gyerekként is bántotta a társait. Sose szeretett, és sose szerették. Még egy Plátói szerelme sem volt. Hát ilyen ember a Földön nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése