2012. augusztus 8., szerda

Doppelgänger, minden ember hasonmásai


Mai cikkem olyan paranormális jelenségről szól, mely a Doppelgänger nevet kapta. Német kifejezés, magyarra fordítva megkettőződést jelent.


A legenda szerint sok emberrel előfordult már, hogy feltűnt a hasonmása, majd ugyanolyan hirtelen köddé is vált. Tehát, képzeld el a következő szituációt. Emeletes házban laksz, lent integet neked ismerősöd, hogy felmegy hozzád. Ez eddig oké. Az viszont már más, hogy másfél óra múlva érkezik meg, mert hogy aki lent volt eleinte, az nem ő volt. Vagy éppen találkozol egy ismerősöddel, de kiderül később, hogy valójában több kilométerrel arrébb tartózkodik, tehát esélytelen lett volna a valódi tartózkodás. De kik ők? Totál hasonmások, feltűnnek, majd köddé válnak. Nem kivetülései, vagy valamilyen mágikus tükörképei a valódinak, hiszen gyakran más ruhát viseltek.
Lehetséges a hallucináció.Meg van rá az esély, hogy pár emberrel megeshet ugyanaz a tapasztalat, vagyis ismerőseiket oda hallucinálták.
Mi lehet még? Mi van akkor, ha ők látogatók? Egy párhuzamos világból, ahol rájöttek, hogyan is lehet átjutni ha rövid időre is ebbe a világba. Ez megmagyarázná, miért vannak más ruhában és miért tűnnek el hirtelen. Lehet, hogy abban a világban ez egy luxusutazásnak számít és sokat fizetve a civilek is kipróbálhatják pl. ha az ő világukban elhunytak barátaik, szeretteik és szeretnék őket újralátni itt.
Esetleg alakváltó szellem, vagy fantom? Ki tudja...
Még azt tudom elképzelni, hogy ők más idősíkból valóak, és véletlenül úgymond rés keletkezett az idősíkok közt. Meggyengült és át lehetett látni a kettő között, így egy korábbi, vagy későbbi időből való eseményt láthatsz.

F.M. (rádió) barátom szerint a világon minden emberből 3 ugyanolyan van. Elszórtan élnek a világban. A csavar ott van, hogy egyikük eredeti, a másik kettő csupán hasonmás. Ha egy hasonmás találkozik az eredetivel, akkor a hasonmás meghal. Bizarr egy gondolat. Mi van ha te magad kedves Olvasó egy hasonmás vagy? Mi van, ha találkozol az eredetivel és te belehalsz? Mi van, ha a szerelmed egy hasonmás és egy nyaraláson belebotlotok az igaziba? Obama hasonmás? Anyukád hasonmás? Dolly, a bárány egy hasonmás????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése