2013. augusztus 16., péntek

10 jel, ami arra utal, hogy az emberiség el van telve magától

Én speciel látom innen a házunkat...
Régóta bennem vannak ezek a gondolatok, és most végre egyfajta indokot is találtam, hogy írhassak róla. Mint tudjuk nemrég egy kép járta be a világhálót, melyen mindenki közösen szerepel a kedvenc filmcsillagával, de sajnos olyanokkal is, akiket ki nem állhat.





A fotót a Cassini űrszonda készítette a Szaturnusz mellől és az a fényesebb pötty a Föld lenne. Egy ilyen kép biztos több emberben is elindított egy gondolatot, pl. hogy milyen kreatívak vagyunk, amiért ilyen messziről képesek vagyunk képet készíteni magunkról.
Bennem kicsit más gondolatokat indított el.

Ez a kép engem arra emlékeztet, hogy mennyire semmik vagyunk a világban, aminek apró töredékét ismerjük így is. Senkit a világon nem érdekel, hogy mi mit csinálunk, hogy mit csinálunk egymással, mit akarunk, mit nem.És mégis úgy gondoljuk, körülöttünk forog a világ.


Tehát, miért mondom ezt?
1. Az emberiség játszótérnek használja bolygóját, az Anyatermészetről úgy gondolja csak arra való, hogy őt szolgálja ki és etesse. De visszaél a helyzettel, és tönkreteszi Őt. Ez az egész viselkedés olyan, mint a gyerekeké, amíg tudja mindent ész nélkül kihasznál csak, hogy neki jó legyen, de majd ha bajba kerül, minden bűnét meg fogja bánni, és sír attól, hogy azt tette, amit. De akkor már késő lesz. 

2. Az ember azt gondoltja magáról, hogy a világ közepe, és ahol ő lakik, akörül forog minden az univerzumban. (lásd. geocentrikus világkép)

3.Az emberiséget és minden egyes embert külön-külön figyeli egy felettünk álló lény, (vagy lények) és olyan apró dolgokon problémázik a hatalmas nagy univerzum mellett, hogy ezen a bolygón ki kivel bújik ágyba, vagy ki nem tart be bizonyos hagyományokat , esetleg követett el egyéb apró bűnöket.

4. Az emberiség azt gondolja, hogy  egyfolytában idegen fajok látogatják, és lopkodják a teheneiket meg a hülye embereket, holott a valóságban ha lenne eszük, elkerülnék ezt a  csillagrendszert.

5. Ránk befolyással vannak a több száz fényévre lévő több milliárd éves csillagok állása, vagy ha a Naprendszer bolygói egy síkban állnak tök véletlenül, ráadásul ez a tudás elérhető egy-egy emelt díjas telefonszám tárcsázása által.

6. Bűneink miatt a világ végén az egész világ elpusztul, nem csak az emberiség tűnik el egy bolygóról, ami aztán vígabban fog burjánzani nélküle.

7. Az emberek szuper okosak, a teremtés koronái, náluk jobb lény nincs a világon, holott annyira vagyunk különlegesek az élővilágban, mint egy giliszta,  vagy egy tapogatókoszorús. Mi az eszünktől vagyunk mások, a giliszták félbevágva is továbbélnek, a tapogatókoszorúsok  pedig vígan élnek az óceánok mélyén nagy nyomás alatt több, mint 100 fokos hőmérsékletben. Szerintem ők a teremtés koronái, mert ők mások mint a legtöbb állat. Vagy a giliszta. Vagy bárki más, mert mindenki más tulajdonságánál fogva különbözik a többiektől.

8. Az emberek különböző csoportokat alkotnak, és persze a sajátjuk a legjobb. Mindenkinek a saját focicsapata, saját hobbija, stb. a legjobb, de a Plútón ez sajnos nem sok mindenkit érdekel.

9. Amerika minden filmben megmenti a világot (ami még mindig csak egy bolygó), ráadásul a legtöbb globálisan kiható jelenség is ott kezdődik el és persze az oroszoké az abszolút vodka.

10. Még a Szaturnusz mellől is csak magát fényképezi egy űrszondával.

Pedig minden ami itt történik, itt is marad és ahogy Carl Sagan mondta egyszer a Földről, otthonunk nem más, mint: "Egy napsugárban ülő porszem."...a Fakó Kék Pötty...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése